Mitä hieronnassa tapahtuu?

Koira makaa käsittelyn ajan kyljellään lattialla. Kylkimakuulle menemistä (molemmat kyljet) ja rauhoittumista voi harjoitella etukäteen koiran kanssa. Yleensä koirat rentoutuessaan asettuvat oma-aloitteisesti kyljelleen.

Omistaja on lähettyvillä ja tarvittaessa houkuttelee koiraa pysymään aloillaan. Koiraa voi palkita nameilla, ellei se kiihdy niistä liikaa.

Hieronta kestää koiran koosta riippuen noin 30–60 minuuttia.

Jos koiraa ei ole hierottu aiemmin, se saattaa oudoksua käsittelyä. Ensimmäiset hierontakerrat kannattaakin pitää lyhyempinä ja antaa koiralle aikaa totutella tilanteeseen.

Useimmat koirat rentoutuvat ja oppivat ajan mittaan nauttimaan hierottavana olemisesta. Jos koiralla on kipuja, se saattaa välttää kosketusta ja jännittää liikaa hieromista. Kivut pitäisikin saada hallintaan ennen hierontojen aloittamista. (Ks. myös kohta ”Milloin ei hierota”.)

Koirahieronnassa käytetään samanlaisia tekniikoita kuin ihmishieronnassa, mutta otteet ovat kevyempiä. Hierontaan voi kuulua myös nivelten mobilisointia ja kevyitä venytyksiä. Tarvittaessa hieroja antaa kotiohjeita koiran lihashuoltoon.